Spørgsmål og svar

For privatpersoner

Jeg har bestilt nogle vareprøver. Hvornår modtager jeg dem?

Vi forsøger at levere prøverne så hurtigt som muligt. Der går normalt ca. en uge.

Hvad koster Rockpanels produkter?

For at få prisoplysninger om vores produkter skal du kontakte en Rockpanel forhandler i nærheden af dig. Vi har et kort, hvor du kan se navne, adresser og telefonnumre på alle vores forhandlere.

Hvor kan jeg købe Rockpanel?

Du kan købe vores produkter hos en Rockpanel forhandler. Som producent leverer vi ikke vores produkter direkte til kunderne.

Har I et showroom?

Nej, men på vores hjemmeside kan du se masser af billeder og film om Rockpanels produkter for at få inspiration. Vores afsnit med case studies vil sikkert være noget for dig. Du kan også filtrere resultaterne, så du kun får vist privatboliger.

Kan jeg få jer til at montere Rockpanel produkterne for mig?

Nej, vi monterer ikke selv vores produkter. Rockpanel pladematerialet er meget brugervenligt. I vores montagevejledning finder du alle de retningslinjer, du skal bruge, samt nyttige tips.

Hvordan finder jeg en, der kan montere Rockpanel beklædningen for mig?

Vi anbefaler, at du finder en professionel entreprenør eller tømmermester i dit lokalområde. De fleste byggefirmaer har erfaring med at håndtere Rockpanel beklædning.

Hvad kan man bruge Rockpanel til?

Du kan bruge Rockpanels produkter til facadebeklædning, gavle, stern, kviste, løsninger langs taglinjen og andre bygningsdetaljer. I langt de fleste tilfælde bruges de som beklædning på ventilerede facadekonstruktioner, hvor de bidrager til en rentabel og æstetisk facade i høj kvalitet, både til renoveringsprojekter og til nybyggeri.

Det betyder ikke, at produkterne ikke også kan være velegnede til andre anvendelser. Disse er dog ikke testet og certificeret af os og er derfor ikke omfattet af garantien.

Virker pladerne isolerende?

Rockpanel er ikke et isoleringsmateriale.

Kan jeg montere Rockpanel plader uden samlinger?

Rockpanel kan monteres uden samlinger, når visse betingelser er opfyldt.

Kan jeg montere Rockpanel direkte uden på en eksisterende stern?

Rockpanel bevarer sin form under alle vejrforhold og temperaturforandringer. Det betyder, at pladerne kan monteres direkte på en eksisterende stern, på visse betingelser. Dette gælder kun Rockpanel Colours og Rockpanel Uni, da disse er diffusionsåbne.

Kan Rockpanel limes fast?

Ja. Sammen med Bostik har Rockpanel udviklet Tack-S, som er et europæisk certificeret limsystem, der opfylder kravene om holdbarhed og de strenge krav om brandsikkerhed, der gælder for facadebeklædningssystemer.

Hvis der bruges et andet limsystem, er leverandøren af det pågældende system ansvarlig for den tekniske godkendelse og for at yde garanti.

Bostik hjemmeside kan du finde et praktisk dokument, der forklarer, præcis hvordan en limet konstruktion med Rockpanel ser ud.

Hvorfor anbefaler I, at Rockpanel fastlimes på lister af Rockpanel?'

Hvis man fastlimer facadeplader (uanset hvilket facadesystem der bruges) direkte på en underkonstruktion af træ, er træet ubeskyttet. Det forkorter levetiden for hele underkonstruktionen. Fastlimning direkte på trækonstruktionen svarer til, at man monterer facadebeklædning (med skruer eller søm) uden EPDM-bånd. Når man fastlimer pladerne på en liste af Rockpanel, er underkonstruktionen beskyttet mod vind og vejr, og det er det eneste facadesystem, der lever op til byggebestemmelserne.

Hvor store er Rockpanel pladerne?

Rockpanel Uni og Colours fås i 2500/3050 x 1200 x 6/8 mm

Rockpanel Woods, Metallics, Chameleon og Stones fås i 3050 x 1200 x 8 mm

Rockpanel Natural fås i 2500/3050 x 1200 x 10 mm

Rockpanel Ply fås i 2500/3050 x 1200 x 8 mm

Rockpanel Lines² S og XL fås i 3050 x 164/295 x 10 mm

Kan man få andre størrelser?

Fra 100 m² kan man også få pladerne i 1250 mm's bredde. Fra 300 m² kan man også få pladerne i længder mellem 1700 og 3050 mm.

Kan Rockpanel males?

Rockpanel er et vedligeholdelsesvenligt produkt, som ikke skal males. Hvis du gerne vil give dine Rockpanel facadeplader en ny farve af æstetiske grunde, er dette muligt med Rockpanel Uni og Rockpanel Colours (uden ProtectPlus). Disse produkter har en vandbaseret belægning. For specifik rådgivning om malerarbejdet henvises til malingproducenten.

Rockpanel Colours plader med ProtectPlus kan ikke males.

Kræver (skære)kanterne på Rockpanel en særlig kantbehandling?

Nej. Rockpanel facadeplader er ufølsomme over for fugt og andre vejrpåvirkninger, og derfor kræver skærekanterne og de øvrige kanter ingen efterbehandling. Men hvis du ønsker at male kanterne af æstetiske grunde, kan du sagtens gøre det. I så fald er vores tips og tricks til maling af kanter sikkert noget for dig.

Hvis pladekanterne ikke males, vil basismaterialet automatisk få en mørkebrun farve efter et par uger som følge af indvirkningen fra dagslyset.

Hvad kræver Rockpanel af vedligeholdelse?

Vi anbefaler, at pladerne rengøres med vand en gang imellem, eventuelt med et rengøringsmiddel såsom bilshampoo eller et universalrengøringsmiddel. Vi fraråder brug af opløsningsmidler eller rengøringsmidler, der indeholder opløsningsmidler.

Hvad er ProtectPlus?

ProtectPlus er et ekstra lag, der beskytter mod UV-lys og graffiti. Dette lag øger Rockpanel facadepladernes selvrensende egenskaber, så det meste atmosfæriske snavs ganske enkelt skylles bort med regnen. ProtectPlus laget er modstandsdygtigt over for de opløsningsmidler, der forekommer i de fleste rengøringsmidler. ProtectPlus er standard på Woods, Stones, Chameleon og Metals plader (undtagen Metals Aluminum White og Gray). For Colours serien kan ProtectPlus tilvælges ved bestilling af mindst 100 m² pr. farve.

Jeg har flere spørgsmål. Hvordan kan jeg kontakte jer?

Hvis du har andre spørgsmål, bedes du kontakte en Rockpanel forhandler i nærheden af dig.