Renovering af almennyttige boliger kombinerer brandsikkerhed og design

Mange arkitekter står over for den udfordring at tegne bygninger, hvor de må gå på kompromis med deres designmæssige drømme, for at opnå en optimal brandsikkerhed. Sikkerheds- og byggeforskrifterne kan opfyldes på flere måder, men hvad er den bedste løsning, hvis man helst ikke vil gå på kompromis med designet? 

Innovativ facadebeklædning og isolering

I forbindelse med renoveringen af etagebyggeriet Bièvre i en forstad til Paris stod det hurtigt klart for arkitekt Irèna Morawiec, at brandsikkerhed ville spille en afgørende rolle i projektet på grund af bygningernes højde og type (almennyttige boliger) samt antallet af vinduer. "Efter at have foretaget en meget grundig research valgte vi en kombination af stenuldsisolering fra ROCKWOOL samt Rockpanel Woods og Rockpanel Colours som facadebeklædning. "Selv om det var første gang, arkitektgruppen anvendte denne innovative løsning, bliver det absolut ikke sidste gang – for alle er virkelig begejstrede for resultatet.

Trælignende plader af basalt

Eftersom boligkomplekset var meget forældet, var der stor fokus på at forbedre bygningernes udseende. Arkitektgruppen forelagde kunden, boligselskabet Hauts-de-Bièvre Habitat, to forskellige designs. "Den første løsning omfattede en effekt med blegede farver, og den anden mindede allermest om en chokoladefontæne. Bygningsejeren valgte løsning nummer to, og den fungerer virkelig godt. Rockpanel Woods-pladerne ligner virkelig rigtigt træ. Det er dybt imponerende."

De nyrenoverede højhuse er beliggende i bakkerne ved byen Antony. Man lægger straks mærke til dem takket være det påfaldende design. Bièvre-højhusenes nye udseende bidrager utvivlsomt til områdets generelle udtryk og til beboernes egen opfattelse af bygningerne.

Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding

Projektoplysninger

Projekt
Tours Bièvre I, II et III

Ejer
Hauts-de-Bièvre Habitat

Arkitekt
Irèna Morawiec, Architecte Associée Groupe Arcane Architectes

rockpanel