Mange fordele
Rockpanel facadeplader har en unik sammensætning, som giver den enkelte plade både stenens holdbarhed og træets bearbejdningsmulighed.

De fleste plader i Rockpanel sortimentet er forsynet med en folie, der beskytter det dekorative finish. Du kan bruge folien til opmærkning og som hjælp under installationen.

Beskyttelsesfilmen skal fjernes:

  • Før montering, ved mekanisk befæstelse med skruer eller manuel sømning
  • Før pladen primes ved limning
  • Før montering med sømpistol

Bemærk: Rockpanel Natural, Rockpanel Lines², Rockpanel Metals Aluminiumhvid og Aluminiumgrå og Rockpanel Ply leveres uden beskyttelsesfolie. Håndter derfor pladerne ekstra forsigtigt.

rockpanel protective foil

01

Standard værktøj

Standard værktøj kan anvendes ved tilskæring

Når du bearbejder dine Rockpanel facadeplader, kan følgende værktøj benyttes:- Håndsav, f.eks. tandspidshærdet håndsav- Dyksav TS 55 EBQ fra Festool med for eksempel dyksavklinge TF 48 til mineralskmateriale- Stiksav PS300 EQ fra Festool med for eksempel stiksavklinge HM 75/4,5 486 561 eller den lange HM 105/4,5 486 560, der har hærdede tænderRockpanel facadeplader kan tilpasses på stedet med standard værktøj, og derfor går detaljearbejdet og efterbehandling lettere og kræver derudover ingen særlig viden.

02

(For)boring

(For)boring er ikke altid nødvendigt, men anbefalet

I modsætning til andre facadematerialer er Rockpanel pladerne formfaste, så du ikke behøver at bekymre dig om krympning eller ændringer grundet udsving i temperatur eller luftfugtighed. Ved montering på en rekonstruktion anbefales forboring af pladerne med Rockpanel skruer. Ved montering med nitter på en metalkonstruktion kan pladerne forbores med et HSS bor.

03

Personlig beskyttelse

Beskyt dig selv mod støv

Ligesom du ville gøre ved skæring af træ, anbefaler vi alle, der vil skære eller bore i en Rockpanel plade at bære værnemidler, såsom en støvmaske (type P2), beskyttelsesbriller og handsker. Det anbefales også at bruge støvreducerende skæreudstyr i kombination med en udsugningskappe i et godt ventileret rum. Ved udendørs skæring skal udstyr placeres, så vinden blæser støvet væk, hvis muligt skal støvreducerende skæreudstyr anvendes.

04

Sikker at arbejde med

Rockpanel facadeplader er sikre at arbejde med

Rockpanel facadebeklædning er fremstillet af basalt, et naturligt og bæredygtigt vulkansk klippeart, Basalt. Basalt er et af de mest forskningsmæssigt undersøgte og testede byggematerialer på markedet i dag. Rockpanel produkter er sikre at arbejde med og udgør ingen trussel mod dem, der arbejder med materialet.