Vi ved, at bygningens endelige udseende afhænger af den fastgørelsesmetode du vælger. Det er ikke kun et teknisk krav, det er også afgørende for, at du kan føre dine visioner ud i livet.

Der kan anvendes mange typer fastgørelser sammen med Rockpanel facademateriale:

  • Synlige (skruer og nitter)
  • Delvist synlige (søm)
  • Skjulte (lim eller)

Fordelen ved Rockpanel Lines² er, at pladerne kan monteres sikkert med almindelige søm, skruer eller med den innovative Rockpanel monteringsclips til et 'usynligt' look, der hverken kræver forboring eller specialværktøj.

Single Family House with routed Rockpanel Woods exterior cladding in Marbach, Switzerland
Alle fastgørelser med Rockpanel fås med hoveder i RAL-farver, der matcher farven på det plademateriale, du vælger.

01

Skruer på træ

Rockpanel skruer til underkonstruktion af træ

En 35mm rustfri torx-skrue i stål med skruehovedstørrelse Ø 9,6mm. Fås i rustfrit stål eller belagt med stort set enhver RAL-farve, du måtte ønske. Skruerne leveres i æsker med 200 stk.

02

Søm på træ

Rockpanel søm til underkonstruktioner af træ

Til en delvist synlig befæstelse på en underkonstruktion af træ tilbyder vi ringskaftsøm i 2 forskellige længder i rustfrit stål eller med et belagt, fladt hoved Ø 6 mm. Sømmene kan bestilles i æsker med 200 stk. eller på en spole.- 32 mm søm: Det mest brugte Rockpanel søm. Dette søm anvendes til en lang række formål, for eksempel udvendig beklædning, tagudhæng/vindskeder, sternplader og tagrendeafslutninger. Sømmene kan bestilles i æske eller på spole. Sømmene bruges også til usynlig montering af Rockpanel Ply plader.- 40 mm søm: Dette søm bruges til montering af 10 mm Rockpanel facadeplader eller plader monteret med overfalsning på den traditionelle måde med to plader oven på hinanden. Tmonteringsclips.

03

Nitter på aluminium

Nitter til fastgørelse på en underkonstruktion af aluminium

Til montering af Rockpanel facadeplader på en underkonstruktion af aluminium, kan der benyttes aluminiumsnitter med aluminiumshoveder eller farvede hoveder. Specifikationer for nitter kan findes i vores ETA-certifikater.

04

Overfalsning på træ

Montering i plank på underkonstruktion af træ

Montering i plank på underkonstruktion af træ. Skruer kan anvendes for enkel og spændingsfri montage af Rockpanel pladerne i plank. Monteringsmetoden gør det muligt at afmontere enkelte plader uden at det er nødvendigt at afmontere hele facaden.

05

Rockpanel Lines² 10 på træ

Traditionelle fastgørelser af Rockpanel Lines² 10 på en underkonstruktion af træ

Rockpanel Lines² 10 fer og not plader kan fastgøres usynligt, hvilket giver en pæn samling, ved brug af:- Rockpanel ringskaftsøm (EN10088, materialenr. 1.4401 eller 1.4578) 2.1/2.3 x 27 mm med et ultrafladt hoved. For et endnu bedre resultat anbefaler vi forboring af fer med et stålbor Ø 3 mm og Ø 2,0 mm centrum plade.- Rustfri stålskruer med flad top 3.5 x 30 mm. Feren skal forbores med et stålbor Ø 3.5 mm (Ø 2,5 mm centrum), og hullet til skruehovedet med flad top skal præpareres med en undersænker. Toppen af skruehovedet skal flugte med ferens overflade. Spændinger efter montering af feren kan undgås ved at spænde skruen til en fastsat grænse og hermed sikre, at den drives korrekt ind i lægten.

I samarbejde med Rockpanel har Bostik udviklet et brandsikkert, europæisk certificeret limfastgørelsessystem. Systemet er i overensstemmelse med de strenge brandsikkerhedsregler for udvendig facadebeklædning. Med limsystemet, der anvendes til Rockpanel Durable 8 mm, kan Rockpanel plader monteres sikkert og opnå en brandklasse på B-s2,d0 på en

•    underkonstruktion af træ ved hjælp af en Rockpanel-liste
eller på en

•    underkonstruktion af aluminium.

Følg instruktionerne i Bostik og Rockpanel ETA. Hvis du foretrækker at anvende et andet limsystem, skal du altid tjekke med leverandøren af limsystemet, om det er teknisk godkendt og garanteret til limning af Rockpanel plader. Hvis du anvender et andet limsystem, bliver leverandøren af dette limsystem ansvarlig for certificering og garanti.

Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding