Forfalden barak bliver til strålende showroom

På Hoogezands industriområde Martenshoek Noord er en gammel barak blevet tryllet om til et nyt multifunktionelt centrallager for Groningens vandforsyning. Arkitektbureauet Team 4 stod for udkastet til dette helt nye anvendelsesformål. Det mest iøjnefaldende er facaden af glas og blå, hvide og sølvfarvede flader, der skaber en perfekt forbindelse mellem bygningen og vandforsyningens bæredygtige mission samt beliggenheden ved Winschoterdiep-kanalen.

Unikt design

Til designet af den nye facade søgte arkitekt Nico Visser inspiration i kernen af det, Groningens vandforsyning beskæftiger sig med, og i bygningens beliggenhed ved Winschoterdiep. ”Vi har valgt en facadebeklædning fra Rockpanel Colours i den blå farve, der er en del af kundens visuelle profil, suppleret med sølvfarvede og hvide paneler. På denne måde er det lykkedes os at visualisere vandets glitren på facaden. Når aftensolen falder ind på den, vækkes facaden til live takket være de blå hovedlinjer, der standses i overgangene mellem farvefladerne.” 

Brug af specielle materialer

Valget af facadebeklædningen fra Rockpanel Colours er i første række æstetisk.  ”Kunden ville have, at panelerne skulle skrues på. Rockpanel monteres med småt fastgørelsesmateriale, der leveres i samme RAL-farve som pladerne. Herved opnås det bedste resultat set fra et æstetisk synspunkt. Pladerne kan endvidere bestilles i næsten enhver tænkelig RAL-farve, herunder i vandforsyningens farve”, fortæller arkitekten. ”Vi har allerede tidligere udført flere projekter med disse farvede paneler, og de ser stadig flotte ud i dag. Pladerne er ikke afblegede og har ikke slået sig, selv om de udsættes for elementerne 24 timer i døgnet.”

Før renoveringen

Efter renoveringen

Showroom for vandforsyningen

Bygningen er i mellemtiden blevet afleveret, og resultatet gør alle involverede mere end tilfredse. Visser: ”Slutresultatet er meget mere end blot en driftsbygning, det er så at sige et rigtigt showroom for vandforsyningen. En lokalitet, der ikke alene viser, hvad vandforsyningen er nu, men også, hvordan den ser ind i fremtiden.”

The Groninger Water Company in Hoogezand with Rockpanel Colours facade cladding

Projektinformation

Arkitekt
TEAM 4

Renovering
Van Wijnen

Forhandler
Jongeneel

Facadepaneler
Rockpanel Colours

rockpanel