Storslåede kæmper i harmoni med landskabet

Med deres iøjnefaldende design blev 't Zicht ONB arkitekter udvalgt til realiseringen af to bygninger af 50 lejligheder i den nordlige udkant af Leusden.

I september 2013 blev bygningerne afsluttet og alle lejligheder beboet. Det er bygninger, der minder til den - næsten ikke længere synlige - historie af Leusden.

“Vores design er en hyldest til Leusdens historie. Til den klynge landsbyer, som byen oprindelig bestod af. Og til det pragtfulde landskab. Stort set alle lejligheder er unikke og har et uspoleret udsyn over både by og land.” Arkitekt Lars Zwart.

Naturlige former med en hilsen til fortiden

“Vores første indskydelse på dette unikke sted i udkanten af Leusden var at bygge to storslåede bygninger med udsigt til landskabet. Ingen abstrakte objekter, men bygninger, der har noget på hjerte, og som passer til Leusdens omgivelser og indbyggere.

De kulørte skodder på facaden bærer samme farver som våbenskjoldet fra området, og tagenes facon minder om de fårehytter, der engang stod her. Panelerne med de assymetriske kanter fra Rockpanel er en reference til de savede klinkbrædder på tidligere tiders bondegårde.

Stort set alle lejligheder er unikke, da begge tårne har en mere eller mindre trekantet grundplan. Derfor kan man også nemt se forbi bygningerne, når man står på jorden, så udsigten til det bagvedliggende landskab er bevaret. Med vores design beviser vi, at højhuse ikke behøver være firkantede kasser, men netop kan have en form, der synes at udspringe fra landskabet!

Facadebeklædning i moderne udgave

Til det opsigtsvækkende design af ‘t Zicht i Leusden valgte Lars Zwart og hans arkitektteam den bæredygtige facadebeklædning fra Rockpanel.

Rockpanel pladernes lette bearbejdelighed gjorde det muligt, at beklæde facaden med paneler, der kunne tilskæres i hvilken som helst udformning. Dette er muligt, fordi Rockpanel er bearbejdeligt som træ, selvom det er holdbart som sten. På grund af pladernes vejrog fugtbestandige karakter, var det heller ikke nødvendigt beskytte pladekanterne. Disse egenskaber gør facadebeklædningen fra Rockpanel hurtig at installere og dermed også omkostningseffektiv.

“Med Rockpanel kunne vi skabe vedligeholdelsesfri facader i varm hvid, som er en stiliseret, moderne fortolkning af klinkbrædderne på de gamle, karakteristiske bondegårde fra området. Præcis hvad vi ønskede,” fortæller Lars Zwart.

Apartment block 't Zicht with Rockpanel Colours in Leusden, The Netherlands

Projektbeskrivelse

Projekt
‘t Zicht, 47 apartments

Bygherre
Woningstichting Leusden

By
Leusden (Holland)

Architekter
Lars Zwart, Martin Monderen, René Beiler, Huub Prick van Wely, Frank de Heus

Produkter
Rockpanel Colours

rockpanel