Æstetik og energieffektivitet

Fahrenheit-bygningen i det kommercielle område Hippocrate øst for Montpellier huser en række virksomheder og medicinalkontorer. Det raffinerede og HQE-certificerede arkitektoniske design smelter elegant sammen med omgivelserne.

Moderne, slående og bæredygtig

Arkitektfirmaet A+, som modtog licitation fra Agir Promotion, valgte naturlige materialer med høje miljønomeringer for at udvikle en ny holdning til bygningsisolering og udvendigbeklædning.

“Facaderne er af Rockpanel plader i en smuk, hvid tone med lodrette grønne bånd. Disse bånd synes ophængt mellem etagerne, hvor de forbinder de panoramiske vindueskarnapper, der også snor sig rundt om bygningen. De fremhæver på sindrig vis de store, udvendige lameller, der beskytter de udvendige metaltrapper. Disse metaltrapper ligger gemt i hjørnerne, som var de ankre i en skibsstavn. Fahrenheit-bygningen er udformet som ét stort puslespil, hvor den Z-formede geometri bryder bygningens kubeform.

En konstruktionsmæssig udfordring i en verden af murværk

I Sydfrankrig er murværk og indvendig isolering generelt den foretrukne konstruktionsmetode. Ifølge Philippe Cervantes er «udvendig isolering en sjældenhed i dette område». Derfor er hele Fahrenheit-bygningens facade beklædt med Rockpanel facadebeklædning, der beskytter ROCKWOOL isoleringen. Det er første gang arkitekten anvender Rockpanel, og han har fuld tillid til bygningens levetid, siden basaltstenen, som Rockpanel produkterne fremstilles af, hverken påvirkes af temperaturskifte og luftfugtighed.

Rockpanel pladerne har den egenskab, at de er robuste, fleksible og lave i vægt. Samtidig, kan pladerne bearbejdes med standardværktøj uden brug af specialudstyr. Disse egenskaber har gjort det nemmere for arkitekten at få ført sin vision ud i livet.

The Fahrenheit building in Montpellier, France with Rockpanel Colours exterior cladding

Projektinformation

Bygherre
Agir Promotion, Perpignan (Frankrig)

Projektleder
A+ Architecture, Montpellier (Frankrig)

Entreprenør
Fondeville, Montpellier (Frankrig)

Facadebeklædning
Rockpanel, Roermond (Holland)

rockpanel