Facaden som kunstværk

Bestil din gratis prøve!

Robust, bæredygtig og nem at vedligeholde: sådan lød kravene til byggeriet af den nye Christophorus-skole i Mülheim-Kärlich i Tyskland. Rockpanel facadepladerne opfyldte alle disse krav. Samtidig havde pladerne endnu en fordel: det var muligt at fræse et pragtfuldt kunstværk ind i dem, uden at materialet derefter havde brug for ekstra behandling eller at det gik ud over holdbarheden. 

Tradition og fornyelse

Den gamle skolebygning fra 1907 kunne ikke renoveres på tilfredsstillende vis, og man valgte derfor at bygge en ny og mere fremtidssikret skole. Den nye skole, hvis facade er beklædt med Rockpanel Metallics og Rockpanel Colours, har et moderne udtryk der samtidig respekterer traditionen. Kunstværket på facaderne fortæller historien om den hellige Skt. Kristoffer som skolen er opkaldt efter.

Reliefkunstværk i facaden

Kunstværket på Christophorus-skolens facader er formgivet af kunstnerduoen Elke Pfaffmann og Stefan Kindel. Værket fortæller historien om martyren Skt. Kristoffer, der bærer Jesusbarnet over floden. Jordkloden, som bæres af barnet, samt illustrationen af kontinenterne symboliserer hvordan Skt. Kristoffer bærer hele verdens byrde på sine skuldre. Kunstværket byder også på en anden fortolkning udover den kristne symbolik: barnets forbindelse med verden og fremtiden.

Klar til fremtiden

Værket blev fræset som et 2 mm dybt grafisk relief i facadepladerne (Rockpanel Metallics grafitgrå, 10 mm Durable). Fræsningen blev udført med en CNC-maskine. I begyndelsen var relieffet gulligt, men efter et par uger i vind og vejr forandrede nuancen sig til en varm mørkebrun tone. Facadematerialet modstår fra naturens side fugt og temperaturudsving uden at ændre form eller farve, og har derfor ikke brug for ekstra behandling efter fræsning og tilskæring. Derfor vil elever og lærere i mange generationer fremover også kunne nyde den pragtfulde facade på skolen i Mülheim-Kärlich.

The Christophorus school in Mülheim-Kärlich (Germany) with (engraved) Rockpanel Metallics and Rockpanel Colours exterior cladding boards

Oplysninger

Byggeherre
Stadt Mülheim-Kärlich, Tyskland

Planlægning
Raphaela Adler, Verbandsgemeindeverwaltung Weißenthurm

Montering
Werhand GmbH & Co. KG

Fræsning
KON-THERM GmbH

Kunstværk
Elke Pfaffmann & Stefan Kindel

Facade
Rockpanel

rockpanel