Specialskole for børn med særlige behov, udstyret med livlig børnevenlig facade

Betty-Greif-skolen i Pfarrkirchen i Bayern har siden 80’erne fungeret som toneangivende eksempel for specialundervisning i regionen Rottal-Inn. Skolen huser 10 klasser og en heldagsklasse, samt en række forberedende grupper med hver 10 elever. Med 150 elever havde skolebygningen nået den maksimale kapacitet. Hele skolekomplekset trængte til en grundig renovation og skulle udvides med 450 m².

Rockpanel facadeplader, det perfekte valg i alle henseender

Opgaven blev givet til COPLAN AG, et ingeniørfirma fra Eggenfelden med betydelig erfaring indenfor bygning og renovation af skoler. Projektet omfatter en udvidelse af skolebygningen med en vest- og en nordfløj begge med fladt tag. Vestfløjen har forbindelse til den eksisterende bygning, mens nordfløjen blev hævet for at give plads til en ekstra etage. Dermed var det muligt at udvide den eksisterende legeplads, hvoraf en del blev udstyret med et halvtag.

Beslutningen om at anvende Rockpanel facadeplader blev truffet efter en omfattende udvælgelsesprocedure. Arkitekterne havde oprindeligt foreslået en facadebeklædning i træ, men entreprenøren var bekymret for, at dette valg på længere sigt ville sørge for høje driftsomkostninger. Desuden mente entreprenøren, at et livligt og børnevenligt facadedesign havde stor betydning. I sidste ende faldt valget på Rockpanel facadepaneler på grund af det varierede udbud af farver, den nemme håndtering, bæredygtigheden og den nemme vedligeholdelse. Pladerne blev udstyret med et gennemsigtigt vandafstødende og selvrensende ProtectPlus-lag. Pladerne afstøder regn og snavs. Graffiti – som ofte forekommer i skolemiljøer – kan nemt fjernes med et særligt rengøringsmiddel.

Entreprenøren var også på sikker grund med hensyn til materialets miljøvenlighed og brandsikring. Standard Rockpanel facadeplader opfylder europæisk brandklasse B-s2, d0 for byggematerialer (i henhold til EN 13501-1). BRE Global, som indgår i det britiske forsknings- og certificeringscenter Building Research Establishment, har bekræftet Rockpanel facadepladernes økologiske egenskaber og givet dem klassifikationen A+ / A.

Det brede farvesortiment var afgørende

Arkitekt Dietmar Wöhler om valget af Rockpanel Colours facadeplader. “Det brede farvesortiment i Rockpanel Colours var afgørende. Det var det perfekte alternativ til vores oprindelige planer. Vores designfrihed voksede takket være Rockpanel. Facaden blev udført i tre forskellige grønne nuancer. De blev monteret uregelmæssigt for at give en varieret og levende facade. De skrå samlinger understreger effekten og forekommer et spartansk og monotont udtryk. Rockpanel facadepladerne leveres i et bredt farvesortiment og er meget nemme at arbejde med. Derfor kunne vi realisere facaden præcis som vi ønskede det.”

Renovation and extension of the Betty-Greif school in Pfarrkirchen, Germany with Rockpanel Colours incl. ProtectPlus coating

Byggeriskilt

Bygningsentreprenør
Forvaltningsdistriktet Rottal-Inn, Tyskland

Rådgiver
COPLAN AG, Eggenfelden, Tyskland

Facadebeklædning
Rockpanel, Roermond, Holland

rockpanel