Barton Grange Flower Bowl (UK) blomstrer med Rockpanel kunst

Bestil gratis prøver

The Flower Bowl er et innovativt og multifunktionelt underholdningskompleks. Det gigantiske aktivitetscenter ligger sammen med Barton Grange Garden Centre og Barton Grange Marina i Lancashire i det nordlige England.  

Barton Grange Group, som drives af Topping-familien, har eksisteret i over 70 år og ejer flere prisvindende havecentre, et firestjernet hotel og et højt respekteret og succesrigt landskabsarkitektfirma.

Unikt underholdningskoncept

Guy Topping er ansvarlig for Flower Bowl-projektet og driver virksomheden: "Vi er meget begejstrede for the Flower Bowl. Dette store nybyggeri til 8 millioner britiske pund er et unikt underholdnings- og fritidskoncept i høj kvalitet, som er rettet primært mod et mere modent publikum. Fordelt på 4.200 m² har vi en curlinghal med 4 baner, en overdådig bowlinghal, en førsteklasses biograf, minigolfbaner, en topavanceret golfsimulator, detailbutikker og et bredt udvalg af spisesteder."

Arkitektoniske udfordringer

Arkitekterne bag projektet er Worthington Ashworth Jackson Walker (WAJW). Opgaven med at få plads til de mange forskellige faciliteter med potentielt modstridende krav så tæt på hinanden bød på flere udfordringer. Alistair Williams, arkitekt hos WAJW: "Den største udfordring var at få styr på det store hvælvede tags komplekse geometri og at få det detaljeret i en sådan grad, at det kunne genskabes helt nøjagtigt på byggepladsen." Det er planen, at der med tiden kommer til at gå græssende får på det let bølgeformede græstag.

Videreudvikling af designet

Den oprindelige ide var at beklæde bygningen udvendigt med en blandet palet af Rockpanel facadeplader med træeffekt i forskellige bredder og farver. Men ligesom så meget andet udviklede designet sig undervejs i projektet.

Det endelige valg faldt på Rockpanel Colours plader i RAL 7022, hvori der er indfræset et sandt kunstværk. Rockpanel præsenterede Barton Granges ledelse for kunstneren Christopher Tipping, som tidligere havde arbejdet for Rockpanel på projektet "Heart of Campus" for Sheffield Hallam University. Christopher Tipping: "Jeg arbejdede tæt sammen med Guy Topping om udviklingen af det endelige design. Kunden var meget optaget af, at der skulle være en reference til virksomhedens mangeårige arbejde med planter, træer og ikke mindst blomster. Derfor er ornamenteringen designet som en hyldest til blomsterne."

The Flower Bowl Entertainment Centre in Preston, United Kingdom cladded with Rockpanel Colours and Stones facade cladding

Byggeriskilt

Arkitekt
Ashworth Walker Architects, Stockport, England

Hovedentreprenøren
Truman Design And Build Ltd, Lostock, Bolton, England

Facadebeklædning
Rockpanel, Roermond, Holland

Skræddersyet ornamenteret facade

Stålskelettet blev designet specifikt, så det passede til pladestørrelserne fra Rockpanel, for at undgå behovet for sekundære lægter og for at levere den mest økonomiske løsning. I designet blev der også taget højde for U-værdier og brandsikring, så alle lovkrav blev opfyldt.

Selve indfræsningen af motiverne i pladerne krævede en speciallavet løsning. Ornamenteringen blev skabt ved hjælp af ALPHACAM CAD/CAM-software i samarbejde med Mark Durey fra virksomheden The Cutting Room. Slutresultatet er fuldstændig nøjagtigt.

Nick Riley, direktør for hovedentreprenøren, Truman Design: "Da det ikke længere var en mulighed at anvende plader udskåret på byggepladsen, arbejdede vi med det specialiserede beklædningsfirma Aztec og Rockpanel om at gøre det færdige resultat så nøjagtigt som muligt. Vi fik en helt uvurderlig støtte fra Rockpanel, efterhånden som designet udviklede sig igennem projektet. Det færdige projekt vidner om den store indsats, som er ydet af alle involverede parter, og det har været en fornøjelse at være med."

rockpanel