Selvom Søndervigs spritnye vandværk er designet til at falde diskret ind i det vestjyske landskab, byder facaden på en elegant detalje. Byggeriet er nemlig beklædt med robuste facadeplader, herunder de perforerede af slagsen, der med bagvedliggende LED-lys lyser op i de mørke timer.

Et vandværk er en teknisk bygning, hvor funktion ofte får mere opmærksomhed end æstetik. Derfor kan en velvalgt detalje på facaden betyde så meget desto mere for bygningens samlede udtryk. Det er tilfældet med Søndervigs nye og moderne vandværk, der stod klar i sommeren 2022.

Med det vestjyske vejr og vind in mente - og af hensyn til den særligt udsatte facade mod vest – er byggeriet beklædt med slidstærke materialer. Det fortæller Jacob Frimor, som er indehaver af Fungerium, der er arkitektvirksomheden bag vandværket:

Anvendte produkter:

Rockpanel Stones (Mineral Rust)
Rockpanel Stones (Concrete Platinum)
Rockpanel Colour (RAL7016)

- Da bygningen er beliggende klos op ad Vesterhavet, er der lagt vægt på at designe en bygning tilpasset vejrforholdene, der holder i så mange år som muligt. Derfor er der valgt materialer, hvor holdbarhed og mulighed for nem udskiftning er i fokus. Resultatet er et robust vandværk, der desuden fremstår nedtonet fremfor prangende og på den måde blender fint ind i omgivelserne.
1/8
Rockpanel Case Study
Soendervig Vandvaerk
Rockpanel Stones Mineral Rust
Rockpanel Stones Concrete Platinum
Rockpanel Colours RAL 7016

Anvendte produkter: