Velkommen til Brf Strykjärnet i Karlstad, en beboelsesejendom med 25 lejligheder fordelt på fem etager samt en tagterrasse. Huset har fået sit særlige navn efter sin form, men er rent faktisk et moderne hus med en unik arkitektur. Til facaderne har firmaet Rockpanel leveret ubehandlede facadeplader med bronzefarvet patina, der fremhæver husets form og samtidig opfylder krav til både funktion og æstetik. 

Karlstad vokser, og en af byens måske mest opsigtsvækkende bygninger er det nye Brf Strykjärnet, hvis navn er inspireret af husets form – en form, der opstod gennem arbejdet med at optimere antallet af lejligheder på grunden. 

- Det er en speciel beliggenhed, og formen er helt styret af grundens form og mål, så vi kunne bygge et optimalt antal lejligheder. Da vi havde bestemt os for formen og var blevet enige med kommunen og ordregiver om blandt andet antallet af etager, gik vi i gang med at forsøge at finde et facademateriale, der skulle monteres på alle etager, fungere i mange år og fremhæve husets form. Det var sådan, vi fandt facadepladerne fra Rockpanel, fortæller Dan Anders Persson, arkitekt hos Mondo Arkitekter. 

Brugte produkter:

Rockpanel Natural

1/8
Case Study Sweden
Strykjarnet
rockpanel natural

Brugte produkter: