Rockpanel er med til at opføre et banebrydende skoleprojekt

I Zaltbommel i Holland har et særpræget kommuneskole- projekt set dagens lys. Samtidig har det med sin fornemme arkitektur påkaldt sig "offentlig interesse" ikke bare i nærom- rådet men langt ud over landets grænser. Arkitekt Sebastiaan Robben fra Arkitektfirmet De Twee Snoeken der er hjemmehørende i 's Hertogenbosch i Holland, spillede en vigtig rolle i virkeliggørelsen af projektet. Sammen med sine kolleger nåede han frem til et særpræget træhyttekoncept og levendegjorde sin fortælling med Rockpanel Woods …

Sebastiaan Robben: "Vi gik en tur i parken, og med ét gik det op for os, hvordan det skulle se ud: en træhytte. Rockpanel Woods gjorde det muligt for at gøre drømmen til virkelighed …"

Træhytten huser en statsskole og en kristen skole i samme bygning, der desuden er udformet med henblik på i fremtiden at kunne rumme yderligere institutioner.

Træhytten taler til fantasien hos både ung og gammel og opleves desuden af de omkringboende som et ansigtsløft til lokalområdet.

Rockpanel Woods – træets smukke udseende men langt mere holdbar.

Rockpanel var i stand til at tilbyde det, som andre producenter af manglede – et trædekor, der ikke bare bestod i et uendeligt gentaget mønster men var i stand til at tilføre det varierede træudseende, som ophavsmændene havde i tankerne. Som arkitekt vil man gerne fortælle en historie. I dette tilfælde er takket være Rockpanel Woods der tale om en helt fantastisk historie.

Materialet er groft og besidder en intens farve og struk- tur, der er perfekt til brug uden døre. "Desuden er Rockpanel et holdbart materiale. Det stiller ingen krav om vedligeholdelse og har en utroligt lang levetid, hvor det bibeholder sine egenskaber. Den høje grad af brandsikkerhed spillede også en stor rolle for design- erne. Og sidst men ikke mindst har Rockpanel også lagt stor omhu for dagen med hensyn til det arkitektoniske aspekt.

Sebastiaan Robben: "Vi udvalgte fire dekorer af seks forskellige fabrikater. Vi fik brædderne skåret ud til planker i forskellige bredder.

Det medførte en virkelig plankefacade, der overhovedet ikke ligner en efterligning. Facaden opleves som en naturtræskonstruktion, hvilket også var hensigten."

rockpanel