En helt ny sportshal med en autentisk træfacade

Bestil gratis prøver

Siden februar 2019 har beboere i Celles-en-Hainaut i Belgien kunnet dyrke sport, danse eller tage yogatimer i en splinterny sportshal med et udseende, der skiller sig markant ud fra omgivelserne. Hvad gør dette kompleks så unikt? Det gør bygningens facade og de facadeplader, den er blevet beklædt med. Facadepladerne varierer i forskellige farver og størrelser.

Lige ved siden af Maison de l'Entité i Celles – en kommunal park og fem udendørs sportsområder – stod en gammel, faldefærdig bygning, der havde brug for et ansigtsløft. Arkitekten Michel Meyrant ønskede et moderne design, der samtidig var godt integreret i de landlige omgivelser. Dette var noget af en udfordring, da de to hovedbygninger var opført i traditionelle materialer som mursten og klassiske tagfliser, mens en anden nyere bygning var opført i beton og havde et bølget plasttag.

Kreativ anvendelse af Rockpanel Woods facadeplader

Der blev brugt fire Rockpanel Woods designs til den nye sportshal: Ceramic oak, Carbon oak, Rhinestone oak samt Slate oak. Inspirationskilden til dette design kom fra ”The treehouse school” i Holland. Facadepladerne blev monteret på facaden i forskellige bredder og længder for at skabe en levende og legende effekt. Det var første gang for A3MENUISERIE, som er virksomheden, der monterede facadebeklædningen: "Monteringen var mere end usædvanlig. Vi skar pladerne ud i forskellige størrelser i vores værksted (bredder på 30, 27, 21 og 14 cm) og blandede derefter farverne og størrelserne. Dette resulterede i et helt unikt facadedesign."

Et ekstraordinært projekt 

Bygningen er virkelig iøjnefaldende både morgen og aften! Michel Meyrant: "Indvendigt er sportshallen naturligt oplyst af store aluminiumsvinduer udstyret med markiser. Dette giver bygningen et moderne udseende og et godt lys for brugerne. Om aftenen er facaderne oplyst med LED-spotlamper." Sportshallen indeholder et multifunktionsrum til de forskellige sportsaktiviteter (dans, yoga, gymnastik, osv.), tre omklædningsrum, en bar med et opbevaringsrum, offentlige toiletter samt et handicaptoilet. 

Alle involverede i projektet er yderst tilfredse med slutresultatet. "Det er en rigtig dejlig bygning og en god reference for vores virksomhed", afslutter A3MENUISERIE.

rockpanel