På globalt plan vil over 50 % af alle nuværende bygninger stadig være i brug i år 2050. Det vurderes at i Europa har 97 % af disse bygninger behov for - eller vil få behov for - en (delvis eller en omfattende) renovering for at leve op til de højeste energistandarder. Rockpanel står klar til at hjælpe gennem alle faser af renoveringsprocessen – fra design til montering.

01

Hurtig og nem montage

Tid er penge. Materialer, der er nemme at arbejde med og hurtigt og nemt kan monteres, er med til at holde montageomkostningerne nede. Ved et renoveringsprojekt er det også vigtigt at sørge for, at beboerne forstyrres mindst muligt. Facadematerialer, der er hurtige og nemme at montere, eliminerer behovet for midlertidig genhusning og begrænser generne til et minimum.

02

Vedligeholdelsesomkostninger

Jo mindre tid og jo færre penge, der skal bruges på vedligeholdelse, desto bedre for driftsbudgettet. Vælg et facademateriale, der ikke skal males eller på anden måde skal behandles regelmæssigt. Ved sammenligning af materialepriser, bør der medregnes vedligeholdelsesomkostninger, så der opnås et samlet billede af de reelle ejeromkostninger.

03

Holdbarhed og farveægthed

Holdbarhed handler ikke kun om funktion, men også om æstetisk holdbarhed. Aspekter som farveægthed, formstabilitet, slagfasthed samt modstandsdygtighed over for vind og vand er vigtige fokusområder, som er med til at holde vedligeholdelsesomkostningerne nede.

04

Brandsikkerhed

Det skal sikres, at materialerne opfylder reglerne om brandsikkerhed. Rockpanel anbefaler ikke-brændbar (minimum brandklasse A2-s1, d0 i henhold til EN 13501) for højhuse og såkaldt “højrisiko” bygninger (f.eks. hospitaler, børnehaver, alderdomshjem osv.). Med Rockpanel A2 facadebeklædning i kombination med ikke-brændbar isolering, f.eks. ROCKWOOL stenuld, er du sikker på at din bygning lever op til alle regler i det danske bygningsreglement.

05

Bæredygtighed

Vælg uudtømmelige, genanvendelige materialer, som understøtter en cirkulær økonomi. Rockpanel leverer den information du har brug for når du vil bygge bæredygtigt. Find relevant dokumentation og certifikater på vores hjemmeside.

06

Modstandsdygtig over for fugt

Facadematerialet skal kunne modstå elementerne såvel visuelt som mekanisk. Hvis vedligeholdelsesomkostningerne skal holdes nede, må materialet ikke kunne rådne, ændre form eller på anden måde blive påvirket af regn og fugt eller temperaturudsving.

07

Designmuligheder

Facadematerialet skal byde på tilstrækkeligt med designmuligheder. Det skal kunne opfylde ethvert designbehov – uanset om du ønsker at matche den eksisterende facade eller skabe et helt nyt udtryk for bygningen.

Renovation campaign
before and after

DANMARK AB Taarnparken, Roskilde

I Roskilde er tre boligblokke blevet renoveret. Ved en komplet facaderenovering blev det gamle afskallede puds erstattet af moderne facadeplader. Boligblokkene, som samtidig har gennemgået en energioptimering, er blevet forsynet med robuste Rockpanel Colours plader, der sikrer lang levetid og lav vedligeholdelse.

renovation campaign before and after

FRANKRIG Bièvre, Paris

I Frankrig brandsikres bygninger traditionelt med såkaldte "bavettes", en lokal type brandstop, der oftest giver bygningens udseende et mindre attraktivt præg. Med Rockpanel facadeplader var det muligt at sikre optimal brandsikkerhed og samtidig skabe en visuelt imponerende bygning.

renovation campaign before and after

HOLLAND Bakenshof, Horst

Hvad gør man med et stærkt forældet kompleks af beskyttede boliger, der ikke har nogen fremtid i sin aktuelle form, men stadig er for ungt til at rive ned? De involverede parter valgte at give ejendommen med den gode beliggenhed en visuel ansigtsløftning. Med de nye, vedligeholdelsesvenlige facadeplader er bygningen nu blevet helt klar til fremtiden.

renovation campaign before after

STORBRITANNIEN Goldsmith Court, Nottingham

Goldsmith Court er en stilfuld, specialdesignet kollegiebygning. Ejendommens facade er blevet renoveret med brandbestandige Rockpanel facadeplader, der giver designfrihed og brandsikkerhed kombineret med et moderne, raffineret udtryk. De to overfladedesign – organisk træ og stilrent aluminium – går godt i spænd og giver arkitekturen visuel gennemslagskraft.

renovation campaign before after

TYSKLAND Haute Couture, Hannover

I 2012 renoverede andelsboligselskabet Gartenheim en etageejendom, oprindeligt opført i 1957. Før renoveringen var facaden pudset op i ensfarvet lys beige. Men det var dengang! I dag er boligblokken i Hannover, der har fået tilnavnet "Haute Couture", en sand eksplosion af farver.

renovation campaign before after

TYSKLAND GBS Grafschaft Bentheim, Nordhorn

En gennemgribende renovering gjorde denne skole i Tyskland klar til fremtiden. Ikke kun i forhold til brandsikkerhed og sundhed – ved udskiftning af de gamle asbestholdige fibercementplader – men også rent æstetisk. Bygningen, der før fremstod som en stor, tung betonklods, har nu fået et lyst og moderne udtryk.