01

Naturligt og bæredygtigt materiale

Rigtigt træ kan synes som et naturligt og bæredygtigt materialevalg. Men i virkeligheden skal træ igennem en masse forarbejdningsprocesser, inden det er egnet som byggemateriale. Rockpanel Woods er derimod et produkt af naturen, eftersom det er fremstillet af naturlig basalt. Hvert år skaber jorden langt mere af denne vulkanske klippeart, end vi nogensinde vil kunne nå at bruge til fremstillingen af vores produkter.

02

Naturligt brandsikker

Basalt, som er hovedingrediensen i Rockpanel facadebeklædning, kan fra naturens hånd modstå ekstremt høje temperaturer. Det betyder, at materialet er naturligt brandsikkert, uden at vi behøver tilsætte kemiske brandhæmmere. Rockpanel Woods A2 facadeplader kan anvendes på sikker vis i højhus- og højrisikobyggeri, da det er testet som euroklasse A2-s1, d0 (ikke-brændbart).

03

Holdbare og smukke facader

Rockpanel Woods facadebeklædning er meget holdbar og bliver ved med at se flot ud i mange årtier. Materialet er fugtresistent, så det hverken udvider sig eller krymper, selv ikke ved store udsving i temperatur og luftfugtighed. Det gør det muligt at montere pladerne med smalle samlinger.Pladerne har en optimal farvefasthed, og åremønstret har ingen visuelle gentagelser. Frem for rigtigt træ har du ingen patinering eller forvitring af overfladen og du vil have en ensartet og flot facade.

04

Lav vedligeholdelse

Almindeligt træ vil rådne med tiden, også selv om det er behandlet. Rockpanel Woods facadeplader har en minimum levetid på 50 år – uden råd eller delaminering – og er stort set vedligeholdelsesfri. Alle vores Rockpanel Woods facadeplader er forsynet med en vandbaseret og gennemsigtig ProtectPlus coating, så det meste snavs på facaden ganske enkelt skylles bort med regnvandet – og selv graffiti kan fjernes.

05

Bearbejdeligt som træ og robust som sten

Rockpanel Woods facadeplader er lige så nemme at bearbejde som træ – uden brug af specialværktøj. Pladernes lave vægt gør dem supernemme at håndtere og derfor lette at installere, selv ved højhusbyggeri. Rockpanel Woods har således alle de samme fordele som rigtigt træ, men er samtidig robust og brandsikkert som sten.

Rockpanel Woods case studies